Beenlengte verschil opheffen

De basis van de Dorn-therapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Veel mensen hebben een beenlengteverschil. Dat beenlengte verschil door bijvoorbeeld een "verkeerde" beweging of eenzijdige belasting. Er ontstaat er wat teveel ruimte in het heupgewricht. Het heupgewricht is zeer beweeglijk en dat is maar goed ook want anders zouden we stijf zijn en pijn hebben bij het lopen en zitten. Een beenlengteverschil kan al heel jong ontstaan zonder dat je het zelf door hebt.

Bijvoorbeeld:
  • Bij baby's/peuters door het verschonen van de luier 
  • Sporten, joggen, hardlopen 
  • Boodschappen doen en zware tassen dragen
  • Een winkelwagentje op een hellend vlak moeten duwen 
  • Je tijdens het wandelen een keer verstappen
  • Vallen 
  • Lang of vaak autorijden
  • Veel in meestal één houding achter de pc zitten
  • Regelmatig met je ene been over het andere been geslagen zitten
  • Beroepen uitoefenen die je rug eenzijdig belasten
  • etc, etc. 

Een beenlengte verschil van enige millimeters tot 2 á 3 cm komt regelmatig voor. Ook zo'n groot verschil van wel 2-3 cm komt voor zonder dat je het zelf doorhebt! Wel heb je dan vaak lage rugpijnklachten of last van je heupen, knieën of enkels.

Als je benen niet even lang zijn dan duwen zij het bekken/SI gewricht in een scheve stand. Dan is er  bekkenscheefstand en dat geeft knie, heup en rugklachten.
 
Kun je zelf zien of je een bekkenscheefstand hebt?
Dat kan let eens op de stand van je voeten als je stilstaat. Als je dan bijna automatisch je ene voet iets voor de andere zet of je voeten schuin zet kan dat een teken zijn van bekkenscheefstand.
 
Je hoort nog weleens dat men zegt: Is je ene been te kort, dan doe je toch een verhoging onder je schoen en is er niets meer aan de hand. Maar dit haalt de oorzaak niet weg. Een hak verhoging corrigeert namelijk het beenlengte verschil en de bekkenscheefstand niet en dus blijf je nog steeds klachten houden.
In plaats van een hakverhoging moet je juist het lange been korter maken! Dan is er weer een natuurlijke stand en gezond evenwicht. Dat is dus wat we met de Dorn Methode doen. We maken het "te lange" been korter door het goed in het heupgewricht te zetten. Dit doen we zonder geweld te gebruiken of onnatuurlijke bewegingen te forceren.
Vervolgens gaan we de bekkenscheefstand oplossen. Pas daarna gaan we kijken of er ook nog wervels rechtgezet moeten worden.
 

Na de behandeling
Na een Dorn/Triggerpoint behandeling moet u een aantal dagen niet zwaar tillen of belastende bewegingen maken, bijv (extreem) sporten.

U kunt een paar dagen lichte napijn hebben na een behandeling. De spieren en pezen moeten zich aan de nieuwe situatie aanpassen.

 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb